1 minuten leestijd

Coronavirus en MS – Handige en betrouwbare links

Er is veel informatie te vinden op internet over het coronavirus en MS. Bekijk ons overzicht van handige en betrouwbare links voor snelle updates.

Laatste update: 19 november 2020

RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezonheid en Milieu (RIVM) plaatst dagelijks updates over het coronavirus en de situatie in Nederland:

 

Amsterdam UMC

Het Amsterdam Universitair Medisch Centrum heeft voor mensen met MS een handig overzicht gemaakt met veelgestelde vragen over het coronavirus.

​​​​​​​

Nederlandse Vereniging voor Neurologie

De Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) is de wetenschappelijke beroepsvereniging van neurologen en artsen in opleiding tot neuroloog. De werkgroep MS van de NVN heeft adviezen opgesteld voor mensen met MS.


Als je vragen hebt over je medicatie (DMT) die MS remt, neem dan contact op met je MS-verpleegkundige of je neuroloog. Zij kunnen je vragen over jouw specifieke situatie beantwoorden. Stop niet met je medicatie, maar neem contact op met je arts
 

MS International Federation

MISF is een wereldwijd netwerk waarbij 48 MS-organisaties zijn aangesloten (in Nederland geldt dat voor Stichting MS Research).

•    The coronavirus and MS – global advice

MAT-NL-2001565-v1.0-112020