#ECTRIMS2019

MSdeBaas bij ECTRIMS
MS zorgexperts Video

MSdeBaas is op ECTRIMS 2019, het het jaarlijks terugkerende congres over onderzoek naar multiple sclerose. Deze keer vanuit Stockholm!

We brengen je interviews met neurologen en andere MS-experts.

Laura Bots

Physician Assistant Laura Bots uit het OLVG vertelt over infecties bij MS medicatie en over MS en vaccinatie.

 

Wibe Moll

Neuroloog Wibe Moll vertelt vanuit ECTRIMS 2019 over het belang van vroegtijdig en effectief behandelen van multiple sclerose.

 

Neuroloog Wibe Moll deelt zijn tweede highlight dat subvormen van MS beter onderscheiden en behandeld kunnen worden.

 

Lies Braam

 

Verpleegkundig Specialist Lies Braam uit OLVG vertelt over hoe belangrijk het is wetenschappelijk juiste informatie te krijgen zoals via ECTRIMS 2019 en over het risico van hoge doseringen van vitamine D.

 

Lies Braam vertelt over MS en zwangerschap en gebruik van medicatie. Belangrijk om goed in gesprek te gaan met je verpleegkundige#ECTRIMS2019

 

Oliver Gerlach

Neuroloog Oliver Gerlach van het Zuyderland Medisch Centrum vertelt vanuit ECTRIMS 2019 over de laatste bevindingen rondom de progressieve vorm van MS.

 

Neuroloog Oliver Gerlach geeft op ECTRIMS 2019 antwoord op de vraag die wij kregen van de MSdeBaas-community: Wanneer ben je tevreden met een MS-behandeling?

 

Tiny Kempkens

Verpleegkundig specialist MS Tiny Kempkens van het Zuyderland Medisch Centrum deelt nieuwsfeiten over multiple sclerose vanuit ECTRIMS 2019.

 

Tiny Kempkens van het Zuyderland Medisch Centrum vertelt: “Cardiovasculaire ziekten komen steeds meer voor, ook bij mensen met MS. Soms heeft men al vasculaire afwijkingen zichtbaar op de MRI (bij de diagnose MS). Door de MS is er een groter risico op minder bewegen en obesitas. Al deze factoren zoals gezonde voeding en gewicht moet men bespreken. Zo ook het rookgedrag. Dit alles in het kader van preventie en een stabiel MS beeld.”

 

Tiny Kempkens vertelt wat ze gehoord heeft over vitamine D bij #MS tijdens #ECTRIMS2019.

 

Caspar van Munster

De toekomst voor mensen met MS is beter dan vroeger. Hoe komt dat? Neuroloog Caspar van Munster praat ons bij over zijn #highlights van #ECTRIMS19.

 

Caspar van Munster over het belang van big data in MS:

 

 

 

Sjoukje Hoekstra

Sjoukje Hoekstra uit het Erasmus MC vertelt vanuit #ECTRIMS2019 over het laatste nieuws rondom #MS en zwangerschap.

 
 
 

Bedankt voor je feedback!