Waarheid

Waarheid

Speel een Waarheid

Ontdek de Waarheid over leven met MS. Klik op de Waarheid die je wilt spelen.

Mijn neuroloog is de MS-expert.

Jouw neuroloog is dan wel een MS-expert, maar hij of zij is geen expert als het gaat om jouw leven met MS. Dat ben jij.

Daarom is het van essentieel belang dat jij jouw neuroloog vertelt wat voor jou het belangrijkst is en wat de echte impact is van MS en de behandeling op jouw leven. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat jouw MS op de best mogelijke manier behandeld wordt.

Toon mij hoe

Ik ben de enige echte expert als het gaat om mijn MS.

Alleen jij weet hoe het voelt om elke dag met jouw MS te leven.

Daarom is het belangrijk dat jij jouw neuroloog vertelt wat de echte impact is van MS en de behandeling daarvan op jouw leven. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat jouw MS op de best mogelijke manier behandeld wordt.

Toon mij hoe

Compromissen sluiten is een onderdeel van leven met MS.

Het valt niet te ontkennen dat je in je leven met MS soms naar omstandigheden moet handelen en compromissen moet sluiten.

Maar als dat een negatieve impact heeft op één of meer aspecten van jouw leven, is het belangrijk om dat openhartig met je neuroloog te bespreken. Want misschien neem je onnodig iets voor lief.

Toon mij hoe

MS zou je niet tegen moeten houden.

Dat klopt – het is essentieel om ervoor te zorgen dat MS je er niet van weerhoudt om de dingen te doen die jij wilt doen!

Praat dus met je neuroloog om ervoor te zorgen dat je niet onnodig inlevert. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat jouw MS je niet belet om je leven te leven op de manier waarop jij dat wilt.

Toon mij hoe

Verergering van invaliditeit is een belangrijke overweging bij de behandeling van MS.

Het is belangrijk dat je niet alleen de voortgang van lichamelijke beperkingen in de gaten houdt. Maar ook andere factoren zijn erg belangrijk, zoals je kwaliteit van leven.  

Als jouw MS of de behandeling daarvan jou belet om de dingen te doen die het belangrijkst voor je zijn, vertel je neuroloog dat dan bij je volgende afspraak. Dit kan jullie helpen om samen te werken aan de best mogelijke behandeling van jouw MS.

Toon mij hoe

Kwaliteit van leven is een belangrijke overweging bij de behandeling van
MS.

Dat klopt – als je met MS leeft, moet naast de progressie of verergering van invaliditeit ook rekening worden gehouden met de kwaliteit van leven.

Door je neuroloog te vertellen welke impact MS heeft op de dingen die het belangrijkst voor jou zijn, kunnen jullie er samen voor zorgen dat jouw MS op de best mogelijke manier behandeld wordt.

Toon mij hoe

Het is belangrijk om een actieve rol te spelen bij beslissingen over de behandeling van MS

Dat klopt – jouw neuroloog beschikt over een heleboel kennis en ervaring die hij of zij op tafel kan leggen, maar het is belangrijk dat jij betrokken bent bij beslissingen over de manier waarop jouw MS behandeld wordt.

Door je neuroloog te vertellen over jouw doelen en de dingen die het belangrijkst voor jou zijn, kunnen jullie in de gaten houden dat jouw MS behandeld wordt op de manier die voor jou het beste is.

Toon mij hoe

Het is belangrijk om het advies van je neuroloog in overweging te nemen bij beslissingen over de behandeling van MS

Natuurlijk beschikt jouw neuroloog over een heleboel kennis en ervaring die hij of zij op tafel kan leggen.

Maar het is belangrijk dat jij praat over jouw doelen en wat voor jou het belangrijkst is. Zo kunnen jullie er samen voor zorgen jouw MS behandeld wordt op de manier die voor jou het beste is.

Toon mij hoe

Het is belangrijk om je te houden aan een MS-behandeling die voor je werkt

Het is fantastisch als je een behandeling voor MS vindt die werkt voor jou. Maar het is belangrijk dat je het je neuroloog laat weten als je omstandigheden veranderen of als je merkt dat jouw MS, of de manier waarop die behandeld wordt, een impact heeft op je kwaliteit van leven.

Door je neuroloog op de hoogte te houden, kunnen jullie er samen voor zorgen dat jouw MS op de best mogelijke manier behandeld wordt.

Toon mij hoe

Wanneer je leven verandert, moet je je mogelijkheden opnieuw beoordelen of herevalueren.

Veranderingen in je leven kunnen zeer zeker een effect hebben op wat de beste manier is om jouw MS te behandelen.

Als je merkt dat jouw MS, of de manier waarop die behandeld wordt, je ervan weerhoudt om de dingen te doen die je elke dag graag doet, moet je dat aan je neuroloog vertellen. Zo kunnen jullie er samen voor zorgen dat jouw MS behandeld wordt op de manier die voor jou het beste is.

Toon mij hoe

Vond je deze informatie nuttig?