Achtste Rokjesdagloop voor MS-onderzoek

Rokjesdagloop

Op zondag 31 maart 2019 wordt voor de achtste keer de Rokjesdagloop/Walk4MS gehouden. Tijdens deze hardloopwedstrijd en wandeltocht zamelen de deelnemers (m/v) geld in voor Stichting MS Research.

‘Rokjesdag’ werd bedacht door schrijver Martin Bril. Het staat voor de eerste dag in het voorjaar dat vrouwen ineens rokjes dragen, met blote benen eronder, en daarmee het begin van de lente inluiden. Met de Rokjesdagloop willen de organisatoren een ode brengen aan Martin Bril én de lente. En heel veel geld inzamelen voor onderzoek naar multiple sclerose. Vorig jaar deden ruim 800 mensen mee, die samen meer dan 33.000 euro bij elkaar liepen.

Hoe kun je inschrijven?

De Rokjesdagloop/Walk4MS wordt dit jaar gehouden op zondag 31 maart op het Amsterdam Science Park. Iedereen mag meedoen. Je kunt je inschrijven voor 5 of 10 kilometer hardlopen. Ben je geen hardloper? Voor wandelaars, rolstoelers en hun begeleiders is er de Walk4MS wandeltochten van 5, 10 of 15 kilometer. Je kunt je aanmelden via de website van de Rokjesdagloop. Nodig ook je vrienden, familie en collega’s uit om mee te doen!

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Net als voorgaande jaren gaat de volledige opbrengst naar Stichting MS Research, die wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose financiert. Ook dit jaar zal de stichting het ingezamelde bedrag toekennen aan het MS Centrum Amsterdam voor onderzoek.

 

Vond je deze informatie nuttig?