Grote opbrengst ijskoude Rokjesdag

Hardlopen bij Rokjesdagloop

Een ode aan de lente

"Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met blote benen eronder." - Martin Bril (1959-2009).

Grote opbrengst ijskoude Rokjesdag

Deelnemers de Rokjesdagloop en Walk4MS hebben ruim 33 duizend euro opgehaald voor onderzoek naar multiple sclerose. Het evenement werd op zondag 18 maart in Amsterdam gehouden. Ondanks de ijzige kou was het een zeer geslaagde dag.

Wat is rokjesdagloop?

De Rokjesdagloop is een ode aan de lente. Het evenement is vernoemd naar ‘rokjesdag’, een term die schrijver Martin Bril bedacht voor de eerste dag in het voorjaar dat alle vrouwen een rok dragen. Dit jaar was de lente nog ver te zoeken, het was zelfs een van de koudste dagen van het jaar. De deelnemers hadden zich dan ook warm aangekleed. En de meesten droegen over alle laagjes hardloopkleding natuurlijk een rok.

Ontroerend

Sinds 2016 is de Rokjesdagloop uitgebreid met de Walk4MS, die bestaat uit drie wandelafstanden voor wandelaars en mensen in een rolstoel. Meedoen aan de Walk4MS is inmiddels voor veel mensen met MS een belangrijk persoonlijk doel geworden. Ook dit jaar kwamen tijdens de wandelingen veel persoonlijke verhalen los, die ontroerend en inspirerend waren. Walk4MS werd gesponsord door Sanofi Genzyme en Leev.

Onderzoek

In totaal werd er tijdens de 2018-editie van Rokjesdagloop en Walk4MS 33.122 euro opgehaald voor Stichting MS Research. Deze organisatie financiert wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose. Net als vorig jaar geeft Stichting Research de opbrengst aan het VUmc MS Centrum Amsterdam voor onderzoek.

Vond je deze informatie nuttig?