MS-loket voor snel antwoord op je vragen

MS-loket

De diagnose MS brengt veel onzekerheid met zich mee. Waarschijnlijk zit je vol met vragen. Ook als je al langer weet dat je MS hebt. Het MS-loket (tel. 0800-1066) helpt je snel een deskundig antwoord te vinden.

Je MS-team blijft eerste aanspreekpunt

Je MS-neuroloog of MS-verpleegkundige blijft altijd je eerste aanspreekpunt. Maar soms wil je snel antwoord op een vraag, of vind je het prettig om je vraag voor te leggen aan een andere deskundige. Bijvoorbeeld wanneer je iets wil weten over slaapproblemen, het omgaan met een beperking of behandelmogelijkheden.

Routeplanner naar het antwoord

Je kunt het MS-loket zien als een ‘routeplanner’ naar de juiste plek voor een antwoord op je vraag. Afhankelijk van je vraag verbindt het MS-loket je door met een ervaringsdeskundige of MS-verpleegkundige. Het loket is er niet alleen voor mensen met MS, maar ook voor hun naasten.

MS-loket: wanneer bereikbaar?

Het MS-loket is geopend op werkdagen van 10.30 tot 12.30 uur. Het is alleen telefonisch bereikbaar op 0800-1066. Meer informatie vind je op de website van het MS-loket.

Wie heeft het MS-loket opgericht?

Voor de ontwikkeling en realisatie van het MS-Loket hebben de MS Vereniging Nederland en MS-Expertisecentrum Nieuw Unicum gezamenlijk een subsidie ontvangen van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De realisatie van het MS-loket is mede mogelijk gemaakt door (financiële) bijdragen van Biogen, Merck, Novartis, Sanofi Genzyme, Teva, en Brightcare.

MAT-NL-2000209 V2.0 -052022

Vond je deze informatie nuttig?