Nieuws per maand


1 minuten leestijd

PASS: magazine voor mensen met MS

PASS Magazine

20 december 2019

Heb jij onlangs de diagnose MS gekregen en zit je met veel vragen? In het magazine PASS, bedacht en gemaakt door ervaringsdeskundige Nicole Donal, vind je veel antwoorden. Met informatie over wat MS nu precies is, met welke symptomen je te maken kunt krijgen, maar ook handige lifestyle-tips.

Nicole Donal kreeg vier jaar geleden de diagnose multiple sclerose. Een verwarrende periode brak aan, waarin de wereld onder haar voeten leek te zijn weggeslagen. Haar eigen ervaringen heeft Nicole nu gebruikt voor het ontwikkelen van PASS, een kruising tussen een persoonlijke reisgids en een lifestyle glossy. Het magazine richt zich op mensen tussen de 20 en 35 jaar, de leeftijdscategorie waarbinnen de meeste mensen de diagnose MS krijgen.

Eerste editie PASS

In de eerste uitgave van PASS Magazine komen praktische onderwerpen aan bod, gerelateerd aan multiple sclerose. Wat is bijvoorbeeld een schub en hoe kun je daarmee omgaan, wat gebeurt er tijdens een onderzoek door een neuroloog en hoe verwerk en accepteer je jouw nieuwe werkelijkheid als iemand met een chronische ziekte? Ook biedt PASS inspiratie op het gebied van leefstijl en lotgenotencontact.

Chronische ziekte

Met PASS Magazine wil Nicole een heftig onderwerp als het krijgen van een chronische aandoening makkelijker bespreekbaar maken. Nicole: “Met dit magazine bevorderen we het welzijn van de lezers en minimaliseren we het verschil tussen een (mogelijke) beperking en de beleving daarvan (disability perception).”

MAT-NL-2000286-v3.0-062022

Gerelateerd


Neurologisch onderzoek

MS diagnose: het onderzoek in stappen

Wanneer je huisarts vermoedt dat je klachten een neurologische oorzaak hebben, verwijst hij je door naar de neuroloog.

Symptomen zoals vermoeidheid vaak onbehandeld bij MS

Veel symptomen MS onbehandeld

Introductie in multiple sclerose

Wat is MS

Omdat MS voor iedereen anders is, is niet te zeggen welke invloed de aandoening op jouw leven zal hebben. Wel weten we dat MS een neurologische...