Voorlichting over MS door ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen MS Vereniging

 Tips & tricks • Artikel

Multiple sclerose brengt veel onzekerheden met zich mee. Wist je dat je met veel vragen terechtkunt bij de voorlichters van MS Vereniging Nederland? Ze weten waar ze het over hebben: ze hebben namelijk zelf MS of hebben iemand in hun naaste omgeving met MS.

De professioneel getrainde en ervaringsdeskundige MS-voorlichters geven voorlichting over (leven met) MS aan mensen die MS hebben, hun familie of vrienden, maar ook aan scholen, hulpverleners in opleiding en zorgverleners.

Meer informatie over MS

De MS-voorlichters kunnen je meer vertellen over multiple sclerose in het algemeen, maar ook over thema’s als MS en werk, MS en seks en MS en vervoer. Ze weten uit eigen ervaring wat leven met MS betekent en zijn getraind in het delen van hun kennis en ervaring met anderen.

Hoe voelt het om MS te hebben?

Wil je de mensen in je omgeving eens laten ervaren hoe het voelt om MS te hebben? Hiervoor heeft MS Vereniging Nederland de Experience MS Toolkit ontwikkeld. Daar zitten allerlei attributen waarmee de lichamelijke problemen die iemand met MS kan hebben, nagebootst worden.

MS-voorlichting?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een voorlichting op je werk, opleiding of in je familie, dan kun je contact opnemen met MS Vereniging Nederland via info@msvereniging.nl of telefoonnummer 088 – 374 85 00.

Heb je een vraag en wil je die aan een ervaringsdeskundige stellen? Dan kun je bellen met de MS-telefoon: 088 – 374 8585 op werkdagen van 10.30 tot 14.00 uur.

Je kunt je vragen ook altijd aan MSdeBaas stellen, via ons contactformulier.

MAT-NL-2001218-v5.0-052023

Gerelateerd


Kasper van der Meulen

'Probeer te onderzoeken wat je zelf kunt'

Beter gesprek MS-neuroloog dankzij vragenlijst vooraf

Beter gesprek met MS-neuroloog dankzij vragenlijst vooraf

MS-loket

MS-loket voor snel antwoord op je vragen