Dagelijks leven

Lees een boek en verbeter je brein

Lees jij weleens? Dan ben je goed bezig. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat je door te lezen je cognitie verrijkt.

Jong zijn en MS hebben

Het leven voor een jongvolwassene kan soms best ingewikkeld zijn. Als je dan ook nog multiple sclerose (MS) hebt, kan het helemaal een uitdaging worden.

De invloed van het microbioom op MS

Uit onderzoek blijkt dat het microbioom van mensen met multiple sclerose anders is dan dat van mensen die geen geen MS hebben. Waarom dat is, is nog niet duidelijk.

Klimmen tegen MS: het kan niet mislukken

  • linda

Linda Boot doet dit jaar mee aan Klimmen tegen MS. Of ze de top van de Mont Ventoux hardlopend haalt of niet: het kan nu al niet meer mislukken.

Creativiteit om je leven met MS invulling te geven

Creativiteit en kunst bieden mensen met MS een andere manier van omgaan met de psychische en lichamelijke symptomen van MS, zegt Jacob.

MS accepteren betekent niet dat ik me erbij neerleg

  • linda

Linda Boot heeft de term 'acceptatie' altijd een beetje lastig gevonden. Want wat betekent dat nu eigenlijk als je MS hebt?

Hoe muziek mensen met MS kan helpen

Ben je onhandig geworden door MS? Heb je moeite met lopen? Muziektherapie zou kunnen helpen om deze klachten te verminderen.

Ouder worden met MS

Heb je net de diagnose MS? Dan kan dit artikel je helpen om je voor te bereiden op hoe MS kan veranderen als je ouder wordt.

In het MS Café gaat het over MS én Justin Bieber

Iedere week komen mensen met multiple sclerose online bij elkaar in het MS Café. Ze praten daar zeker niet altijd over MS.

MS en hormonen

Hormonen lijken invloed te hebben op symptomen, ziekteactiviteit in de hersenen en het verloop van de ziekte.

Vier bergen over voor onderzoek naar MS

Kersten Sherrock fietste vier bergen over om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Lees nu haar verhaal.

Het gaat goed, dus met mijn voeding zit het ook goed

  • linda

Dat je MS hebt, daar kun je niet veel aan doen. Wel kun je je fitter voelen door gezonder te eten, zegt diëtist Linda Boot.