Handboek voor een gezond brein

Brain Health

Je brein is een heel flexibel orgaan. Als door multiple sclerose een deel van je hersenweefsel beschadigd raakt, kunnen andere delen harder gaan werken om dit te compenseren. En jij kunt daar zelf aan bijdragen. Hoe? Dat lees je in het Brain Health handboek. 

Met dit beknopte handboek helpen we je om te begrijpen hoe je jouw hersenen zo gezond mogelijk kunt houden en hoe je jouw zorgverleners om de best mogelijke zorg kunt vragen.

Download nu het Brain Health handboek (pdf).

Time matters
Het handboek is gemaakt naar aanleiding van het rapport Brain health: time matters in multiple sclerosis. Dit rapport werd gemaakt door een grote internationale groep mensen die inzicht hebben in hoe het is om te leven met MS. Zoals mensen met MS, vertegenwoordigers van patiëntorganisaties, artsen en onderzoekers.

Wat kun jij met de gids?
Met het handboek kun jij de regie in eigen hand nemen en op positieve wijze actie ondernemen om je hersenen je leven lang gezond te houden. Met informatie over wat wel en niet goed is voor je brein en tips die je helpen om met je zorgverleners in gesprek te gaan.

MAT-NL-2000172-v2.0-062023