Nieuws per maand


1 minuten leestijd

Vernieuwde Digitale Zorggids voor apps en digitale middelen

7 juni 2022

Digitale zorg is superhandig, maar hoe weet je wat er allemaal beschikbaar is? Patiëntenfederatie Nederland heeft in een Digitale Zorggids de beste apps en hulpmiddelen verzameld voor verschillende aandoeningen. Ook voor MS.  
 
De Digitale Zorggids bestaat al eventjes, maar is nu helemaal vernieuwd en uitgebreid. De zorggids is bedoeld voor iedereen die met zorg bezig is of zich daarin wil verdiepen. Je vindt er informatie over de beste apps en digitale middelen voor een bepaalde aandoening. Aangeraden, vaak gebruikt en getest door ervaringsdeskundigen.

MS

Voor multiple sclerose is, net als voor veel andere aandoeningen, een aparte pagina waarop je apps en websites vindt die je kunnen helpen bij je gezondheid. Deze apps worden aangeraden door anderen met MS. In ervaringsverhalen lees je hoe andere mensen met MS bepaalde apps en hulpmiddelen gebruiken. Dat geeft je een idee of het iets voor jou zou kunnen zijn.

Keuzehulp PGO

Op de vernieuwde zorggids vind je ook een keuzehulp voor een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Er zijn verschillende PGO’s beschikbaar en de keuzehulp helpt je om die PGO te kiezen die voor jou het beste werkt. 
 
Bekijk de homepage van de Digitale Zorggids of bezoek meteen de informatie over MS. 

Deel je mening en ga met ons in gesprek

MAT-NL-2200467 v1.0-052022

Gerelateerd


Thuiswerken

Thuiswerken met MS is ‘het nieuwe normaal’

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé in het nieuwe normaal kan best lastig zijn. Zeker als je MS hebt.

Fake news

Nepnieuws en dokter Google: wat je moet weten over het internet‎

Door het internet en social media heeft fake news veel meer invloed gekregen, ook op medisch gebied. Dat kan zelfs gevaarlijk zijn.

Zorg op afstand

Haal het maximale uit zorg op afstand

Telezorg, of zorg op afstand, is een term die wordt gebruikt voor alle soorten virtuele gezondheidszorg, van telefoongesprekken tot videogesprekken.