Selma Blair inspireert volgers met Instagram-posts over MS

Instagram

13 maart 2020

Actrice Selma Blair maakte in 2018 bekend dat ze MS heeft. Sindsdien is ze op haar Instagram-account volledig openhartig over hoe het is om met deze ziekte te leven. En blijft ze ondanks de worsteling toch lichtpuntjes zien.

Onlangs nog postte Selma Blair op haar Instagram een foto waarin ze opgekruld en met haar ogen dicht op staat. “Dit is hoe het zit”, schrijft ze. “Ik voel me ziek. Dit is wat er gebeurt.”

Sterk genoeg

Ze beschrijft de slapeloze nachten, de kramp in haar spieren, het moment dat ze door haar enkel ging op straat en hoe kwetsbaar ze zich daardoor voelt. “Maar ik ga er niet dood aan. Ik ben sterk genoeg om er niet meer dan de gemiddelde mens aan onderdoor te gaan. Dat is geweldig nieuws.”
Ook schrijft ze: “Ik ben niet sneller aan het doodgaan dan wie dan ook. Maar ik heb pijn. En het voelt alsof ik gewoon gesloopt word. Dus daarom een waarheid aan iedereen die zich zo voelt. Het is gewoon ellendig. En eng. Om je niet goed te voelen. Het spijt me zo. (…) Mogen we omringd worden door lichtpuntjes. Die ons uit de duisternis leiden.”

Lichtpuntjes

Het is niet de eerste keer dat Selma zo openhartig schrijft over hoe ze worstelt met de symptomen van MS. Dat er echt lichtpuntjes zijn, blijkt uit de Instagram posts die Selma sindsdien heeft geplaatst, waarin ze met haar zoon, partner en vrienden poseert (met wandelstok) en laat zien dat ze zich niet klein laat maken door MS. Benieuwd hoe het verder met haar gaat? Volg haar dan op Instagram.

MAT-NL-2301183-v1.0-112023

Deel je mening en ga met ons in gesprek

Wil je op de hoogte blijven, je mening delen en met ons in gesprek gaan? Volg ons dan op social media. Je vindt ons op Facebook en Instagram.

 Facebook    Instagram

Gerelateerd


Hollywood-ster Selma Blair heeft MS

Actrice Selma Blair heeft MS

Slaap

Dubbel pech: slaapproblemen en multiple sclerose

Slaap en multiple sclerose: het is een combinatie die niet altijd even goed samengaat. Veel mensen met MS vallen moeilijk in slaap of worden ’s nachts...