Werk aan je gezondheid met een leefstijlcoach

Leefstijl

9 januari 2020

Wil jij werken aan een gezondere leefstijl en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Een leefstijlcoach kan jou begeleiden bij het meer bewegen, gezonder eten en het aanbrengen van meer balans in je leven. Onder bepaalde voorwaarden wordt dit vergoed door je zorgverzekeraar.

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk, maar extra belangrijk als je multiple sclerose (MS) hebt. Je kunt door meer bewegen en gezonder eten behoorlijk wat invloed uitoefenen op hoe je je voelt. Maar soms is het moeilijk om die eerste stap te zetten. Een leefstijlcoach kan je daarbij helpen.

Leefstijl drastisch omgooien

Sinds 2019 kun je je leefstijl drastisch omgooien met een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Deze vorm van begeleiding door een leefstijlcoach wordt vergoed uit de basisverzekering als je overgewicht hebt en daardoor een verhoogd risico hebt op gezondheidsklachten. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken of jij voor vergoeding in aanmerking komt.

Wat is een GLI?

Bij een Gecombineerde Leefstijlinterventie werk je in ongeveer 20 (groeps)bijeenkomsten onder leiding van een leefstijlcoach een je gezondheid. Het doel is om na twee jaar een blijvende gedragsverandering te hebben bereikt op het gebied van eten en bewegen.

Waar vind je een leefstijlcoach?

Het afgelopen jaar is het aantal leefstijlcoaches in Nederland bijna verdubbeld. Er zijn er nu meer dan 550. Wil je weten of er een erkende leefstijlcoach bij jou in de buurt zit? Bekijk dan het overzicht op Loketgezondleven.nl.

Wil je meteen aan de slag met een gezondere leefstijl? Lees dan onze artikelen over dit onderwerp.

Bron: Aantal leefstijlcoaches dit jaar bijna verdubbeld – Zorgverzekeraars Nederland, 17 december 2019. Laatst bekeken november 2023

MAT-NL-2301186 v1.0-112023

Gerelateerd


Bewegen voor mensen met MS

Bewegingsprogramma’s voor mensen met MS

Als je multiple sclerose hebt, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk in beweging blijft. We hebben 9 bewegingsprogramma’s op een rij gezet waar jij...