MS Gesprekshulp

MS Gesprekshulp

Om jou en de MS-verpleegkundige en/of neuroloog te helpen bij jullie gesprekken, hebben we samen met MS-verpleegkundigen de MS Gesprekshulp ontwikkeld.

De MS Gesprekshulp is een tool die jij en de MS-verpleegkundige en/of neuroloog kunnen inzetten bij:

  • de eerste gesprekken na het krijgen van de diagnose MS. Het materiaal helpt jullie beiden om gestructureerd bepaalde onderwerpen en de eerste prangende vragen na de diagnose te behandelen. Je kunt notities maken zodat je niet alle informatie vergeet.
  • het voorbereiden op de volgende afspraak, ook als je al langer MS hebt en nog vragen hebt. Je kunt de MS Gesprekshulp gebruiken om je vragen te noteren en voor jezelf helder te krijgen over welke onderwerpen en/of klachten je het wilt hebben.
  • het maken van aantekeningen tijdens een afspraak met je MS-verpleegkundige en/of neuroloog. De Gesprekshulp MS kan letterlijk een hulp zijn voor zowel jou als de zorg om bepaalde onderwerpen te bespreken.

Onderwerpen

Onderwerpen die o.a. aan bod komen in de MS Gesprekshulp zijn:

  • Verschillende vormen van MS
  • Symptomen van MS
  • Leefstijladviezen

De MS Gesprekshulp werd ontwikkeld door MS-verpleegkundigen Anita van Boven, Emmy Eggink, Kitty Harrison en Sonja de Jong-Stoekenbroek en Sanofi Genzyme.

MS Gesprekshulp

Download de MS Gesprekshulp

Deze MS Gesprekshulp kan een prettige ondersteuning zijn bij afspraken van de MS neuroloog en/of verpleegkundige.

Download de MS Gesprekshulp

MAT-NL-2100940-v1-062021

Bedankt voor je feedback!