MS Gesprekshulp

MS Gesprekshulp

Om jou en de MS-verpleegkundige en/of neuroloog te helpen bij jullie gesprekken, hebben we samen met MS-verpleegkundigen de MS Gesprekshulp ontwikkeld.

De MS Gesprekshulp is een tool die jij en de MS-verpleegkundige en/of neuroloog kunnen inzetten bij:

  • de eerste gesprekken na het krijgen van de diagnose MS. Het materiaal helpt jullie beiden om gestructureerd bepaalde onderwerpen en de eerste prangende vragen na de diagnose te behandelen. Je kunt notities maken zodat je niet alle informatie vergeet.
  • het voorbereiden op de volgende afspraak, ook als je al langer MS hebt en nog vragen hebt. Je kunt de MS Gesprekshulp gebruiken om je vragen te noteren en voor jezelf helder te krijgen over welke onderwerpen en/of klachten je het wilt hebben.
  • het maken van aantekeningen tijdens een afspraak met je MS-verpleegkundige en/of neuroloog. De Gesprekshulp MS kan letterlijk een hulp zijn voor zowel jou als de zorg om bepaalde onderwerpen te bespreken.

Onderwerpen

Onderwerpen die o.a. aan bod komen in de MS Gesprekshulp zijn:

  • Verschillende vormen van MS
  • Symptomen van MS
  • Leefstijladviezen
     

De MS Gesprekshulp werd ontwikkeld door MS-verpleegkundigen Anita van Boven, Emmy Eggink, Kitty Harrison en Sonja de Jong-Stoekenbroek en Sanofi Genzyme.

Download de MS Gesprekshulp

Deze MS Gesprekshulp kan een prettige ondersteuning zijn bij afspraken van de MS neuroloog en/of verpleegkundige.

MS Gesprekshulp

MAT-NL-2100940-v1-062021

Gerelateerd


Hoe je het maximale haalt uit een MS-afspraak

Haal het maximale uit je MS-afspraak

Professor Bart van Wijmeersch (MS neuroloog) geeft in dit filmpje geweldige tips over hoe je je afspraak met je neuroloog zo goed mogelijk kunt...

Optimaal gebruikmaken van je MS-neuroloog

Optimaal gebruikmaken van je MS-neuroloog

Heb je vragen, of maak je je zorgen over jouw behandeling? Dan is je MS-neuroloog je eerste aanspreekpunt. Hij of zij kan jou helpen om optimaal te...

Persoonlijke gids

Persoonlijke gids om met je arts te praten

Maak een persoonlijke gids om je te helpen om openhartig met je neuroloog of MS-verpleegkundige te praten tijdens je volgende bezoek.