Neurowetenschappers in podcast over onderzoek naar MS

Podcast

In de podcast ‘Over de kop’ praten neurowetenschappers Hanneke Hulst en Jeroen Geurts over de voortgang en successen van het onderzoek naar multiple sclerose. Weten we al meer over de oorzaak van MS? Is er al zicht op een medicijn dat MS kan genezen? Over deze en andere vragen buigen zij zich in ‘Een inkijk in het onderzoek naar multiple sclerose’. 
 
In een half uur nemen Hulst en Geurts de luisteraar mee in de uitdagingen die zij allebei ervaren als onderzoekers: moet er bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in preventie of in genezing?

Remmen symptomen

Op de website van Over de kop staat:  
Hanneke Hulst, die helaas de ziekte van dichtbij meemaakte, neemt ons mee in haar onderzoek naar cognitieve stoornissen bij MS. Ze pleit voor meer onderzoek naar het remmen van symptomen bij MS. Jeroen Geurts betoogt dat we ons moeten focussen op de oorzaak van MS. 
Waar ze het unaniem over eens zijn? Het feit dat wetenschap van beide kanten komt: de wetenschap helpt de patiënt, maar de patiënt helpt ook de wetenschap en moet bij het onderzoeksproces betrokken worden. Het ultieme doel is natuurlijk om MS in de kiem te smoren, maar wat daarbij komt kijken en hoe ver zijn we al? 
 
Je kunt deze aflevering van Over de kop hier terugluisteren. 

MAT-NL-2200138 v1.0-022022

Vond je deze informatie nuttig?