Actrice Christina Applegate heeft MS

Christina Applegate

16 augustus 2021

De Amerikaanse actrice Christina Applegate heeft multiple sclerose (MS). Dat maakte ze onlangs bekend op Twitter. Daar schrijft ze dat ze de diagnose een paar maanden geleden heeft gekregen. ‘Het is een moeilijke weg geweest. Maar zoals we allemaal weten, loopt de weg verder’, laat ze weten. 

Christina Applegate werd in de jaren 80 wereldberoemd als Kelly Bundy in de serie Married… with Children. Daarna speelde ze in populaire films als Don’t tell Mom the Babysitter’s Dead, was ze de zus van Rachel in Friends en tegenwoordig speelt ze een van de hoofdrollen in de Netflix-serie Dead to Me.

Borstkanker

Het is niet de eerste keer dat Applegate te maken krijgt met ernstige gezondheidsproblemen. Ze kreeg in 2008 borstkanker, waardoor beide borsten moesten worden verwijderd. Omdat ze een verhoogde kans op kanker heeft door een genmutatie, heeft ze in 2017 preventief haar eierstokken laten verwijderen.

Ondernemen actie

Over haar MS-diagnose is ze op Twitter kort: ‘Zoals een van mijn vrienden die MS heeft tegen me zei: we worden wakker en we ondernemen de actie die nodig is. En dat is wat ik doe. En nu vraag ik om privacy.’  
 
Applegate is overigens niet de eerste Hollywood-ster die via social media haar diagnose MS bekend maakt. 
Eerder deed actrice Selma Blair dat via Instagram. 

© Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

MAT-NL-2101114-v2.0-052023

Gerelateerd


Hollywood-ster Selma Blair heeft MS

Actrice Selma Blair heeft MS

Koptelefoon

Actrice Titia Hoogendoorn vertelt over haar ‘onzichtbare’ MS

Instagram

Selma Blair inspireert volgers met Instagram-posts over MS