Mantelzorgtraining bij Nieuw Unicum

Handen met een geschilderd hart

Als je geliefde multiple sclerose (MS) heeft, dan kan dat soms voor uitdagingen zorgen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de stemmingswisselingen en vergeetachtigheid van je partner? MS Expertisecentrum Nieuw Unicum ontwikkelde voor partners en andere mantelzorgers van iemand met MS een speciale mantelzorgtraining.

Op de website van MS Expertisecentrum Nieuw Unicum legt psycholoog Melloney Schenk uit dat veel mensen met MS te maken krijgen met problemen in het denkvermogen. “Trager denken, vergeetachtigheid of moeite met het aanleren van nieuwe vaardigheden en informatie komen voor bij mensen met MS. Dit kan leiden tot onbegrip en irritatie in de relatie.”  

Training voor mantelzorgers 

De mantelzorgtraining is ontwikkeld in samenwerking met meerdere (GZ-)psychologen en MS-deskundigen binnen Nieuw Unicum. Ook zijn psychologen van andere zorginstellingen geraadpleegd en mensen met MS en hun mantelzorgers. De training is een combinatie van fysieke bijeenkomsten en een online, theoretisch deel. “Zodra mantelzorgers weten dat bepaalde klachten bij de ziekte horen en ze handvatten en tips krijgen om hier op een positieve manier mee om te gaan, kunnen ze die beter handelen. Dat is precies waar de training in voorziet”, aldus Melloney Schenk. 

Meer informatie 

MS Expertisecentrum Nieuw Unicum gaat de training tot 1 mei 2022 vier keer aanbieden. Een van deze trainingen wordt toegespitst op andere mantelzorgers dan partners. Kijk voor het hele interview met Melloney Schenk en informatie over de training op de website van Nieuw Unicum

MAT-NL-2101454 v1.0 - 112021

Vond je deze informatie nuttig?