Nieuwe wereldwijde richtlijn voor gebruik MRI bij MS

brein

9 augustus 2021

Met een jaarlijkse MRI kan de voortgang van je MS in de gaten gehouden worden. Om ervoor te zorgen dat het maken van zo'n MRI overal ter wereld op dezelfde manier gebeurt, hebben internationale radiologen en neurologen een nieuwe richtlijn opgesteld. 

Een MRI wordt niet alleen gebruikt voor het stellen van de diagnose MS. Ook als je al weet dat je MS hebt, is het belangrijk om regelmatig een MRI te krijgen. Zo weet je of er nieuwe beschadigingen (laesies) in je hersenen en ruggenmerg zijn ontstaan door MS. En kan je neuroloog samen met jou, je behandeling aanpassen.

Nederlandse radiologen en neurologen

Er waren al richtlijnen voor het gebruik van MRI bij de diagnose en voortgang van MS. Die zijn nu herschreven. Hier heeft een aantal Nederlandse radiologen en neurologen van VUmc aan meegewerkt. De nieuwe richtlijn wordt wereldwijd door neurologen ondersteund en gebruikt.

Tips voor MRI

Krijg jij binnenkort een MRI voor het stellen van de diagnose MS of voor het volgen van de voortgang van je MS? Onze tips, die we hebben samengesteld met hulp van mensen met MS, kunnen je misschien helpen.

MAT-NL-2101090-v2.0-052023

Gerelateerd


MRI-scanner

MRI kan achteruitgang bij MS voorspellen

Man die een MRI-scan krijgt

MRI-scan: een paar tips

Een MRI-scan is niet alleen nodig om de diagnose MS te kunnen stellen. Maar ook om te monitoren of MS verdere schade aan je hersenen veroorzaakt. Heb...