Leefstijl speelt belangrijke rol bij MS

Leefstijl speelt een belangrijke rol bij multiple sclerose. Bij het ontstaan van de ziekte, maar ook bij de wijze waarop die zich ontwikkelt. Gerald Hengstman, algemeen directeur en neuroloog bij Upendo en mede-initiatiefnemer van MS Zorg Nederland, bezocht MSVirtual2020 en hoorde daar over de negatieve invloed van factoren als roken, overgewicht en een ongezond voedingspatroon. “Daarom is het belangrijk om hier in de praktijk iets mee te doen”, zegt Gerald in deze video. Een moeilijk onderwerp om mee aan de slag te gaan, maar wel een dat je op de langere termijn veel kan opleveren.

MAT-NL-2001203-v3.0-112023

Deel je mening en ga met ons in gesprek

Wil je op de hoogte blijven, je mening delen en met ons in gesprek gaan? Volg ons dan op social media. Je vindt ons op Facebook en Instagram.

Gerelateerd


Diëtiste Jelske Oosterhof

Diëtiste Jelske over MS en voeding

Jelske Oosterhof heeft MS en is diëtiste. In deze video geeft zij praktische tips en informatie die belangrijk is voor mensen met MS.

Sigaret roken

Stoppen met roken en MS

Roken is slecht voor iedereen. Maar het heeft ook nog eens extra nadelige effecten als je MS hebt. Stoppen kan erg moeilijk zijn, maar onze tips...

Leefstijl

Werk aan je gezondheid met een leefstijlcoach

Wil jij werken aan een gezondere leefstijl en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Een leefstijlcoach kan jou begeleiden bij het meer bewegen...