Relaties

Relaties

Gelijkwaardigheid, respect, balans in relaties, rollen.

MS heeft niet alleen invloed op jouw leven, maar ook op dat van je partner en andere mensen om je heen. Je partner wordt er elke dag mee geconfronteerd. De toekomst ziet er ineens anders uit. Kun je samen nog wel een gezin beginnen of op zoek naar een huis? En hoe zorg je ervoor dat de relatie gelijkwaardig blijft?

Bronnen over partnerrelaties:

a. De MS Vereniging heeft een item over MS en relaties op haar website. Hier vind je onder andere tips over wanneer je net de diagnose hebt gehad en hoe jullie met symptomen om kunnen gaan.
b. MS loket is een (telefonisch) steunpunt voor mensen met MS wanneer je vragen hebt over je diagnose of de invloed van je ziekte op je (sociale) leven. Informatie en het telefoonnummer vind je hier.

Bronnen voor mantelzorgers:

c. Een goede website voor en over mantelzorgen is Mantelzorgelijk. Hier lees je alles over de aspecten van mantelzorgen.

Bronnen voor derden:

d. De MS vereniging heeft ervaringsdeskundigen die getraind zijn in het geven van voorlichting over MS aan derden, zoals op je werk of op je school. Je kunt hier via voorlichting MS Vereniging een voorlichting aanvragen.

MAT-NL-2000528 v2.0-122023