Relaties

RelatiesGelijkwaardigheid, respect, balans in relaties, rollen.

MS heeft niet alleen invloed heeft op jouw leven, maar ook op dat van je partner en andere mensen om je heen. Je partner wordt er elke dag mee geconfronteerd. De toekomst ziet er ineens anders uit. Kun je samen nog wel een gezin beginnen of op zoek naar een huis? En hoe zorg je ervoor dat de relatie gelijkwaardig blijft?

Bronnen over partnerrelaties:

a.    De MS Vereniging heeft een item over MS en relaties op haar website. Hier vind je onder andere tips over wanneer je net de diagnose hebt gehad en hoe jullie met symptomen om kunnen gaan.
b.    MS loket is een (telefonisch) steunpunt voor mensen met MS wanneer je vragen hebt over je diagnose of de invloed van je ziekte op je (sociale) leven. Informatie en het telefoonnummer vind je hier.

Bronnen voor mantelzorgers:

c.    Een goede website voor en over mantelzorgen is Manterzorgelijk. Hier lees je alles over de aspecten van mantelzorgen:

Bronnen voor derden:

d.    De MS vereniging heeft ervaringsdeskundigen die getraind zijn in het geven van voorlichting over MS aan derden, zoals je werkgever, familie of op je opleiding. Je kunt hier via voorlichting MS Vereniging een voorlichting aanvragen.

MSdeBaas/Educatie Zorg/MS Dashboard (v0.3) aug 2020 MAT-NL-2000528

Vond je deze informatie nuttig?